Accessoires

accessoires1.jpg

Accessoires kunnen je outfit maken of breken.
Ze hoeven niet perfect te matchen, maar moeten wel in dezelfde sfeer zitten.

Doel en functie
Let bij de aanschaf van accessoires op het doel en de functie ervan.
Geef je yogales of sta je voor de klas? Ga je naar een begrafenis of ga je stappen?
Vraag jezelf ook af wat de functie van de accessoire is. Een riem kun je dragen om je taille te benadrukken of om je broek goed aan te laten sluiten.
accessoires2.jpg

Een sjaal kan iemand dragen voor de sier, tegen de kou, of om er een litteken mee te verbergen.

Stijl en vorm
Jouw persoonlijkheid bepaalt de stijl van een accessoire (iemand die van klassiek houdt heeft een andere stijl dan iemand die een excentrieke persoonlijkheid heeft). Aan de hand van je botstructuur en lichaamslengte kun je de grootte van een accessoire bepalen. Een fragiele oorbel is in balans bij een vrouw die klein en tenger is, terwijl een forse vrouw een grotere uitvoering meer zal flatteren.
accessoires4.jpg

Mode en sfeer
Met accessoires is het mogelijk een tijdloze garderobe te actualiseren, zonder dat je de hele basis ieder seizoen hoeft te vervangen.

Durf te experimenteren en probeer eens een andere kleur, een andere vorm of ander materiaal dat je normaal nooit uit zou kiezen en zie hoe het je outfit verandert.

The less is more! Accentueer liever een accessoire dan dat je op een kersboom lijkt.

Succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 antwoorden
 1. caroline
  caroline zegt:

  Bedankt voor de goede tips. Ik ben het er helemaal mee eens. Zelf draag ik in de winter altijd sjaals op mijn werk vanwege de koud op kantoor, maar ik krijg vaak complimenten dat de sjaals een vrolijke en modieuze en gezellige uitstraling hebben. De sjaals zijn altijd matching met mijn outfit. Zo wordt iedereen er vrolijk van (vooral als je op een IT afdeling werkt 🙂

  Beantwoorden
  • Iris Esser
   Iris Esser zegt:

   Leuk dat je het combineert met je outfit! En die link met een IT afdeling had ik nog niet gelegd! Komt die een beetje overeen met mensen uit de financiële sector?

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *