De minirok

Fluitende bouwvakkers, provocerende opmerkingen, starende blikken of blikken gevuld met afschuw. De minirok is een eyecatcher. Aandacht gegarandeerd.
miniroknieuw.jpg
De minirok is medio jaren 60 bedacht door modeontwerpster Mary Quant. Het Britse tijdschrift Vogue publiceert in 1962 voor het eerst een foto van een vrouw in minirok.
Inmiddels is de minirok niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Maar hoe en waar draag je een minirok en is deze gebonden aan leeftijd?

Er bestaan geen spelregels voor welk kledingstuk dan ook, tenzij er kledingvoorschriften of een dresscode is ingesteld. Het is de kunst om jouw sterke punten te accentueren en je mindere punten te camoufleren.

Je kunt best nog een minirok aan als je in de dertig of in de veertig bent, maar besteedt dan wel aandacht aan hoe je de minirok draagt, welke functie je vervult en welk figuur je hebt en welke rok je hierbij het meest flatteert.
Presentatrice Wendy van Dijk is 48 jaar en kan wat mij betreft nog heel goed een minirok aan. Barbara Barend, 44 jaar en sportjournaliste, zou ik het niet aanraden. Het zou haar image als sportjournaliste teniet doen. Hetzelfde geldt voor het Koninklijk huis, Koningin Maxima kan het met haar figuur heel goed hebben, maar in haar functie is een minirok not done.
miniroknieuuwwendy.jpg

Als je hebt gekeken naar je figuur en de functie die je vervult en tot de conclusie bent gekomen dat het best nog kan, hanteer dan de volgende spelregel:
hoe korter de rok, des te lager de hak.
Of combineer een minirok met sneakers en creëer een hele andere uitstraling.

Houd het altijd stijlvol en voorkom een ordinaire uitstraling.

Als jij de vijftig bent gepasseerd en nog weleens een minirok draagt, laat het me dan weten. Ik hoor het graag!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *