USP van de secretaresse

secretaresse USP.jpg

Wie het vak van secretaresse – duizendpoot, spin in het web, (directie/management)assistent – al een tijdje uitoefent, kan meepraten over de veranderingen die mede door de digitalisering zijn ontstaan. Maar ben jij ook mee veranderd?

We klootviolen niet langer bij de printer om hele boekwerken voor een vergadering uitgeprint te krijgen die er tot je schrik dubbelzijdig in plaats van enkelzijdig uit komen en waarvan pagina zes ergens in de printer is blijven hangen. Vergaderstukken worden digitaal verspreid en met een IPad of ander hip apparaat geraadpleegd. Pietje Puk bellen voor de directeur en doorverbinden? De directeur is tegenwoordig in het bezit van een smartphone en belt zelf.  Als je geluk hebt, ‘mag’ je hoogstens het nummer van Pietje Puk opzoeken en een afspraak verzetten omdat hij zojuist tijdens het telefoongesprek een vervolgafspraak met Pietje Puk heeft ingepland zonder zijn agenda of jou raad te plegen. Een halve middag kwijt aan het uitwerken van notulen? Je notuleert met een laptop en de notulen zijn doorgaans binnen een half uur na de vergadering gereed voor verspreiding. Dat zijn dan nog de bijzondere vergaderingen want een actie- en/of besluitenlijst geniet tegenwoordig de voorkeur.

Tja, waar ben jij eigenlijk nog wel van? Van de bilateraaltjes en functioneringsgesprekken inplannen tussen leidinggevende en medewerker(s) die mede door de digitalisering niet meer vijf dagen aan hun bureau gekluisterd zitten, maar of in vergadering zitten, thuiswerken, of de helft van de week ouderschapsverlof hebben? Ervoor zorgdragen dat iedereen over een pen, potlood of blocnote beschikt?

Wat is jouw Unique Selling Point? Waarmee onderscheidt jij jezelf van andere secretaresses?

Bereid je -zonder dat de directeur je erom hoeft te vragen- al zelf de agenda voor? Ga je op eigen initiatief op zoek naar informatie die relevant kan zijn voor de vervolgafspraak met Pietje Puk? Wanneer er geen vergaderruimte beschikbaar is, of iemand komt in de knel met zijn reistijd, geef je dan aan dat de vergadering op die datum en tijdstip niet plaats kan vinden of biedt je een alternatief en organiseer je een Skype meeting of conference call? Hoe ga je om met weerstand? Maak je gebruik van jouw overtuigingskracht of schiet je in de ‘u-vraagt-wij-draaien-modus’ en doe je tevergeefs een beroep op je ‘Ti-Ta-Tovenaarstalenten?’

Hebben de veranderingen jouw vak boeiender of saaier gemaakt?

Ben jij die 2.0 secretaresse in het bezit van een Unique Selling Point?

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3145226/secretaresse-2-0-klimt-op

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *